Gakuen Hetalia
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksIndeks  Latest imagesLatest images  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

Nie jestem dzieckiem...

Go down 
2 posters
AutorWiadomość
Islandia

Islandia

Liczba postów : 1

Nie jestem dzieckiem... Empty
PisanieTemat: Nie jestem dzieckiem...   Nie jestem dzieckiem... EmptySro Lis 20, 2013 12:57 am

Imię i nazwisko:
~Emil Steilsson

Nazwa państwa/Miasta/Regionu/Landu/Wyspy:
~Islandia

Opis wyglądu:
Emil jest najmłodszym z krajów nordyckich. Wygląda na ok. 14 lat. Ma 164 cm. wzrostu, czyli do wysokich nie należy.
Ma włosy srebrzystego koloru i fioletowe oczy ( w anime niebieskie). Nosi białą koszulę, wyciągniętą ze spodni, przewiązaną białą kokardą pod kołnierzem, brązowe spodnie i tego samego koloru kurtkę. Nosi też białe albo czarne oficerki.

Opis charakteru:
~Islandia jest osobą trudną do rozszyfrowania, tak samo, jak jego brat. Nie lubi mówić o uczuciach. Z pozoru chłodny i opanowany, ale tak naprawdę to bardzo żywiołowy chłopak. Często bierze wszystko zbyto poważnie i nie za bardzo zna się na żartach. Mało się odzywa i trudno się z nim dogadać. Nie spodziewajcie się więc od niego jakiejś dłuższej odpowiedzi. Jednak jeśli go coś wyjątkowo zainteresuje, może o tym rozmawiać bardzo długo, ale nie ma wielu rzeczy, które interesowałyby chłopaka, tak więc rzadko się to zdarza. Nie bardzo lubi mówić w swoim ojczystym języku, więc częściej mówi po angielsku. Nie jest naiwny i łatwo go nie oszukasz. Lubi mieć wszystkie sprawy pod kontrolą. Nie lubi być traktowany jak dziecko i denerwuje go to, że Norwegia każe mówić do siebie "braciszku". Mimo iż wydaje się opanowany, łatwo go zdenerwować, ale udaje mu się zazwyczaj szybko uspokoić. W sprawie tajemnic możesz na niego liczyć, gdyż to, że jest małomówny, gwarantuje, że Isiek niczego nie rozpowie. Więc, jak chcesz się komuś zwierzyć, śmiało możesz iść z tym do Islandii. Nie lubi wtrącać się w sprawy innych i uważa, że jeśli sprawa go nie dotyczy, to nie będzie się pchał z butami. Bardziej lubi czytać książki niż oglądać filmy. Filmy są głośne, a przy książce można posiedzieć w ciszy i w spokoju. To nie znaczy jednak, że Emil nie lubi oglądać filmów. Lubi, ale tylko niektóre. Mieszka na swojej wyspie z daleka od innych, tak więc trudniej jest mu zawiązać kontakty z innymi i na początku może się wydawać odludkiem, lecz, gdy bliżej go ktoś pozna, może liczyć na pomoc Islandii w ciężkich chwilach (mimo że mu samemu problemów nie brakuje).

Zalety:
~Może i na to nie wygląda, ale lubi biegać i można powiedzieć, że jest szybki.
~ W razie potrzeby przyjaciele mogą na niego liczyć.
~ Możesz mu powierzyć swoje tajemnice, bo masz pewność, że nikomu nie rozpowie.
~ Nikomu nie przeszkadza. (Zwykle).

Wady:
~Bardzo małomówny.
~Nie rozumie żartów.
~Jest bardzo nerwowy.

Zainteresowania:
Isiek interesuje muzyką, chociaż nie ujawnia tych zainteresowań.
Lubi też od czasu do czasu malować.
Interesuje go też historia innych państw.

Relacje z innymi:

Norwegia~ Starszy brat Iśka. Islandia jest do niego bardzo mocno przywiązany.
Gdy Emil był ,mały mówił do Norwegi "braciszek", lecz teraz unosi się dumą i
nie chce nazywać tak Norwegii. Jednak mają ze sobą bardzo dobre relacje.

Dania~ Zdecydowanie za dużo w tym człowieku energii. Jednak, mimo że
Islandia rzadko to okazuje, lubi Danię.

Szwecja~ Kolejny z "rodziny" Iśka. Islandia nie do końca jest pewny swoich uczuć co do Szweda.
Z jednej strony go lubi, a z drugiej... trochę się go boi.

Finlandia~ Podobnie jak u Danii.

Turcja~ Gazety donoszą, że Islandia przyjaźni się z Turkiem, ale
nie lubi gdy ten traktuje go jak dziecko.

Pan Maskonur~ Nieodłączny towarzysz Iśka. Zwierzątko ma, w odróżnieniu od innych ptaszków, czarny brzuszek i różową wstążeczkę na szyi. Wygląda przez to słodko, ale należy uważać – Pan Maskonur ma osobowość włoskiego szefa mafii . Podobno nawet mówi jak włoski mafioza.

Hong Kong~ Można powiedzieć, że są dobrymi kolegami.

Ciekawostki:
~Lubi jeść lukrecję.
~Islandczycy piją więcej Coca-Coli niż ktokolwiek na świecie.
~Język islandzki to najstarszy używany język w Europie.
Powrót do góry Go down
Zakon Liwoński
Moderator
Zakon Liwoński

. : Pruski róż
Liczba postów : 47

Nie jestem dzieckiem... Empty
PisanieTemat: Re: Nie jestem dzieckiem...   Nie jestem dzieckiem... EmptySob Gru 21, 2013 3:02 pm

Na początku pragnę przeprosić za brak odzewu pod kartą przez długi pewien czas. D: Najpierw przekazywanie władzy, a potem... No wiesz. Proszę o wybaczenie moderacji.
Z racji nieobecności naszego mistrza historycznego pozwolę sobie na wypowiedź. W razie jakiegokolwiek błędu przepraszam, Islandia nie jest moją mocną stroną. D:

Po pierwsze jest ciut krótko (oprócz charakteru oczywiście ;D). Może kilka ciekawostek? Nie muszą być o postaci. Islandia to ciekawe miejsce. Pozwolę sobie podrzucić link, który może pomóc. Do wyglądu możesz dopisać ubiór. I anime nas nie interesuje, wzmianka o oczach może być spokojnie usunięta c:

Po drugie (i ostatnie. Spokojnie, nie mam aż tak dużo uwag) relacje. O Danii można się zwłaszcza rozpisać. Przydatne informacje można znaleźć tutaj. Możesz wspomnieć o Radzie Nordyckiej i dodać coś do Norwegii. Np. to, że w czasie kryzysu pożyczył Islandii kasę. Konflikt z Wielką Brytanią też wydaje się być istotny. O Finlandii niestety nic nie udało mi się znaleźć, więc w tym akurat nie pomogę. D: Ostatni jest Hong Kong. Nie mogę znaleźć podłoża dla relacji określonych w kp. Mogłam je przegapić, więc proszę o podparcie ich.

Pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam za zwłokę. D:
Powrót do góry Go down

Nie jestem dzieckiem...
Powrót do góry 
Strona 1 z 1

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Gakuen Hetalia :: . . . :: Karty postaci-
Skocz do: