Gakuen Hetalia
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksIndeks  Latest imagesLatest images  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

Największy wynalazca na świecie da ze!

Go down 
2 posters
AutorWiadomość
Korea Południowa

Korea Południowa

Liczba postów : 9

Największy wynalazca na świecie da ze! Empty
PisanieTemat: Największy wynalazca na świecie da ze!   Największy wynalazca na świecie da ze! EmptySob Lis 16, 2013 2:21 pm

Imię i nazwisko: Im Yong Soo

Nazwa państwa: Korea Południowa - Taehan Min'guk (Republika Korei)

Opis wyglądu: Ma krótkie, czarne włosy i odstający loczek. Niby sporo państw ma loczek, ale jego jest wyjątkowy gdyż posiada oczy i buzię, więc często ma różne miny i czasem zdaje się jakby miał własne życie. Nosi biały strój z niebieskim przepasaniem, w przeciwieńśtwie do brata, który nosił czerwone przepasanie nim przerzucił się na mundur wojskowy. Ma bardzo szerokie rękawy, którymi często macha gdy coś zawzięcie tłumaczy. Jest bardzo wysoki, tak właściwie to jest najwyższy z całej azjatyckiej rodziny. Jego oczy mają kolor ciemnego brązu, można w nich łatwo odczytać jego nastrój. Poza oficjalnym ubiorem nosi się młodzieżowo, a więc dżinsy i luźne bluzki, koszulki. Czasem również bluzy z kapturem.

Opis charakteru: W przeciwieństwie do swojego spokojnego rodzeństwa Yong jest bardzo żywiołowy, roześmiany i często irytuje swoje rodzeństwo. Interesuje się głownie grami komputerowymi, filmami (szczególnie uwielbia dramy) i internetem. Często wyjeżdża za granicę aby się uczyć i dowiadywać jak najwięcej o innych krajach. Jest zboczony i to bardzo. Wykorzysta każdą nadażającą się sytuację aby zmacać czyjąć klatkę piersiową, a czasem nawet skraść buziaka. Wszystkich ciekawostek i nowinek dowiaduje się z internetu, zawsze ma przy sobie komputer przenośny. Zawsze powtarza, że wszystko zostało wynalezione u niego w Korei. Kiedy trzeba potrafi być bardzo poważny i zwracać się z szacunkiem do ważnych osób, wysoko postawionych. Na codzień jednak jest wesoły, roześmiany i często na końcu zdania umieszcza zwrot "da ze!". Jest strasznie dziecinny choć miewa chwile gdy myśli logicznie. Jeśli masz dość jego głupich odzywek i i mądrowania się daj mu jakąś grę i masz go z głowy na parę godzin. Stara się nie patrzeć na przeszłość i nie rozpamiętywać dawnych kłótni, najważniejsze jest dla niego "tu i teraz". Nigdy nie okazuje gdy ktoś lub coś go zrani, jego buzia zawsze jest roześmiana, a negatywne emocje ukrywa głęboko w sobie. Pewnie dlatego właśnie wszyscy uważają go za beztroskiego i nieprzejmującego się niczym co również czasem go rani, ale nie ma zamiaru okazać słabości i dalej udaje wesołego głupka.

Zalety:
- Zawsze pomoże rodzinie w problemie
- Obeznany z internetem zawsze jest w stanie udzielić informacji na wiele tematów

Wady:
- Dziecinny
- Strasznie irytujący
- Ciągle udaje głupiego
- Często sięspóźnia
- Roztrzepany
- Nie słucha się innych
- Często robi coś nie pytając innych o zdanie

Zainteresowania:
- gry komputerowe
- internet
- dramy

Relacje z innymi:
Korea Północna - świetnie dogadywał się z bratem. Ten zawsze się o niego troszczył choć nie raz dostał ochrzan. Niestety to się zmieniło i teraz ich stosunki są nieco skomplikowane. Mimo wszystko gdyby bratu działo się coś poważnego to ruszyłby za nim w ogień.

Chiny - uwielbia go i często mu zawraca głowę jakimiś głupotami, nieraz wymusza na nim spotkanie pchając mu się do domu. Jest jego ulubionym bratem. Często łapie go za klatkę piersiową. Ma obsesję na jego punkcie i bardzo chciałby aby było to odwzajemniane. Bardzo mu się podoba i byłby wręcz ideałem z marzenia gdyby nie brak biustu.

Japonia - najmniej przez niego lubiany brat azjatycki. Nie cierpi go, mimo to uważa się za właściciela jego piersi i jego również często obmacuje. Poza tym w wielu aspektach wzoruje się na jego twórczości.

Wietnam - bardzo poważna siostra azjatycka co czasem go odpycha. Mimo wszystko lubią ją (i to wcale nie dlatego, że do biustu można się przytulić >D).

Hong Kong - nie wiadomo dlaczego tak właściwie, ale bardzo go lubi. Często próbuje skraść mu całusa co nieraz kończy się niezbyt przyjemnie. Potrafią się dogadać, ale równie dobrze może między nimi dojśćdo kłótni.

Stany Zjednoczone - podziwia go, wręcz ubóstiwa. Uważa, że są dobrymi przyjaciółmi. Zrobi wszystko co ten mu każe wierząc, że ma rację. Nie patrzy nawet na to, że może swojemu bratu zaszkodzić.

Białoruś - nie wiadomo dlaczego, ale chłopak po prostu leci na tą laskę. Często próbuje ją zma... Znaczy, przytulić co najczęściej kończy się ucieczką przed nożem czy innym ostrym narzędziem.

Ciekawostki:
- Jego imię i nazwisko, Im Yong Soo, znaczy „wielki i odważny” po koreańsku.
- Ogląda dramy, ma ich pełno nagranych na płytach etc, prócz tego niemal na co dzień zakłada słuchawki i słucha k-popu.
- Uwielbia się przytulać, przy okazji zawsze można kogoś zmacać.

Ostatnio zmieniony przez Korea Południowa dnia Nie Lis 17, 2013 7:07 pm, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry Go down
Stany Zjednoczone
Admin
Stany Zjednoczone

Liczba postów : 140
Urodziny : 04/07/1776

Największy wynalazca na świecie da ze! Empty
PisanieTemat: Re: Największy wynalazca na świecie da ze!   Największy wynalazca na świecie da ze! EmptyNie Lis 17, 2013 6:34 pm

Z wikipedii:
Ciocia wikipedia napisał:
Plagiat (łac. plagium - kradzież) - skopiowanie cudzej pracy/pomysłu (lub jej części) i przedstawienie pod własnym nazwiskiem. Splagiatowaną pracą może być np. obraz, grafika, fotografia, odkrycie, piosenka, wiersz, wynalazek, praca magisterska, praca doktorska, publikacja naukowa.
W tym miejscu czuję się zwolniona z definiowania pojęcia plagiatu. Będę bezlitosna i okrutna, bo zdarzyło się już kilka razy, że sama doświadczyłam wirtualnej kradzieży. Powiem tylko, że to duży błąd, Koreo. Bardzo duży.

Hetalia.org/artykuły traktujące o bohaterach napisał:
Ma krótkie, czarne włosy i odstający loczek – najbardziej niesamowity z loczków, ponieważ posiada własną buzię i reprezentuje „koreańskiego ducha”. Nosi biały strój z niebieskim przepasaniem – zlepek różnych tradycyjnych koreańskich strojów, także nie można określić z jakiego rejonu pochodzi, ani czy to właściwie strój męski, czy żeński. Jest bardzo wysoki (sporo wyższy od Chin) a także umięśniony.
Najbardziej żywiołowy i irytujący z Azjatów. Interesuje się grami komputerowymi, filmami, Internetem oraz studiowaniem za granicą i jest, delikatnie mówiąc, zboczony.
Przypomina zatem klastycznego studenta. Obsesyjnie twierdzi, że niemalże wszystko pochodzi z Korei, a dodatkowo uważa się za najstarszego z azjatyckich braci. W gruncie rzeczy jest dość poważny, a na pierwszym miejscu stawia zawsze rodzinę, jednak zachowuje się dość dziecinnie i używa żargonu młodzieżowego, chociaż gdy zwraca się do przełożonych, używa poprawnego języka.
Chiny jest jego ulubionym bratem, którego stale prześladuje, łapiąc za klatkę piersiową. Nie znosi za to Japonii, choć stale kopiuje jego sztukę i styl. Poza tym twierdzi, że jest prawowitym właścicielem piersi Kiku.
A teraz zagrajmy w grę. Kto mi powie gdzie w karcie postaci znajdują się wyszczególnione cytaty? Które, notabene, pochodzą ze strony:
http://hetalia.org/articles.php?article_id=369
I ich autorką jest VN. Nikt?

Powiem wprost - jestem wyrozumiała. Wiem, że czasem słowa nie chcą się ładnie ułożyć, wyrazy nie pasują do ogólnego szyku zdania i nawet po trzech godzinach pisania, charakter jest zdecydowanie za krótki. Można się posiłkować, inspirować pracami innych - ale plagiat jest przestępstwem. Mogę ci wyszczególnić fragmenty w twojej karcie postaci, które są słowo słowo przekopiowane ze strony internetowej dla polskich fanów Hetalii. Możliwe, że na innym forum, na którym grasz Koreą, administracja nie zauważyła, że znaczna część tekstu nie należy do ciebie. Masz jednak tego pecha, że trafiłaś na mnie, a ja mogę ci zadeklarować z czystym sercem, że angielska wiki z Hetalii, inaczej opowiada o postaci Korei Południowej.

Nie mam ani prawa by kartę zaakceptować, ani prawa by cię zbanować. A w sprawach plagiatu jestem naprawdę nieprzejednana.
Karta jest do poprawki. I nie migaj się, dobrze? ;D Dasz radę napisać sama, wierzę w ciebie.
Powrót do góry Go down

Największy wynalazca na świecie da ze!
Powrót do góry 
Strona 1 z 1

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Gakuen Hetalia :: . . . :: Karty postaci-
Skocz do: