Gakuen Hetalia
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksIndeks  Latest imagesLatest images  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D

Go down 
+3
Polska
Hiszpania
Stany Zjednoczone
7 posters

Walentynki - porzucić czy kontynuować?
1. Rozpocząć event na nowo. Mamy nowych użytkowników, skompletujemy nowe pary! Bądźmy optymistami, każdej nowej parze damy po pomidorku.
Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D I_vote_lcap11%Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D I_vote_rcap
 11% [ 2 ]
2. Jesteśmy zbyt zajebiści, by zapraszać nowych. Kontynuujemy w starych parach, choćby MG miał pisać sam ze sobą!
Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D I_vote_lcap0%Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D I_vote_rcap
 0% [ 0 ]
3. Zamknijcie te tematy, to taki wstyd co się tam pisało! D:
Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D I_vote_lcap0%Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D I_vote_rcap
 0% [ 0 ]
4. A nie lepiej innych event? Incepcja, na przykład. Bal maturalny. Dzień sprzątania świata.
Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D I_vote_lcap89%Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D I_vote_rcap
 89% [ 17 ]
Wszystkich Głosów : 19

AutorWiadomość
Stany Zjednoczone
Admin
Stany Zjednoczone

Liczba postów : 140
Urodziny : 04/07/1776

Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D Empty
PisanieTemat: Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D   Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D EmptySob Sie 31, 2013 11:10 am

Przeglądałam tematy walentynkowego eventu i zastanawiałam się, czy ktoś życzy sobie kontynuacji. Sprawa wygląda tak, że część miłosnych par się wykruszyła, niektóre osoby w ogóle nie odpisały w temacie, inne prawdopodobnie o nim zapomniały.
Mogę jeszcze poprowadzić rozpoczęte tematy, jako MG wcielić się w waszą walentynkę i skończyć raz rozpoczętą sesję. Bo boli mnie niezmiernie, że przerwaliśmy i nie kontynuujemy. A tutaj był taki świetny plan, żeby uatrakcyjnić święto Różowego Kiczu Zakochanych.

Sesje, w których partner/partnerka zaginęli w akcji:

• Randka 1, Elbląg i Floryda. Jegomość znikł a la Kopciuszek, ale nie zostawił swojego numeru telefonu. MG deklaruje poprowadzenie tematu.
  • Randka 3, Gorzów Wielkopolski i Nowa Zelandia. Wspomniany Zelandia został poproszony o przestawienie auta na parkingu pod supermarketem i już nie wrócił. Znów: MG może pokierować temat dalej.
  • Randka 6, Naddniestrze i Włochy Południowe. Pannicę porwała mumia. Indiana Jones jej nie uratuje, utknął w korku. MG uprzejmie macha do Włoch, nie widzi problemów z kontynuacją.
  • Randka 7, Nowy Orlean i Japonia. Honda okazał się międzynarodowym szpiegiem, fałszerzem i ogólnie dilerem. Ukradł aktualnemu Japonii tożsamość i próbował nim pisać w temacie. Uciekł nim policja ruszyła w pościg. MG patrzy na nową Japonię i zachęca do pisania ;D.
  • Randka 9, Kaszuby i Nevada. Terminator wymiękł, gdy Nevada ruszył na niego z bardzo męskim krzykiem. Zniknęli za polaną, nikt ich nie szukał, bo to w końcu Autostrada nr. 50. Obcy też się tam chowają. A MG oferuje kontynuację.

Jeśli powyższe osoby miały by chęć kontynuować tematy w powyższym składzie, bo swoją walentynkę pokochały od pierwszego posta - nie ma problemu, MG może to poprowadzić.
Jest jednak jeszcze druga opcja: połączyć aktywnych użytkowników, którzy się nie wykruszyli, w walentynkowe pary (i jedno trio). Zapewne w ramach tej decyzji będzie się trzeba zdecydować na kontynuację jednego tematu randki, którą wybierzecie.

Sesje, które stoją, bo tak. Argumentów brak, o.

• Randka 2, Białoruś i Litwa.
  • Randka 4, Toronto i Busan.
  • Randka 5, Saksonia i Mardyt.
  • Randka 8, Śląsk i Francja.
  • Randka 10, Alicante i Holandia.

Tutaj nie wiem czy brakuje chęci, czy propozycja walentynkowego spotkania była zbyt abstrakcyjna. Jako MG deklaruje, że spokojnie możemy tematy kontynuować, nie widzę w tym większego problemu.

Pomyślałam również, że skoro mamy nowych użytkowników, to może by i tak ich zaprosić do eventu? Nasz na razie stoi, pary się nieco wykruszyły. Mogę rozplanować całość od początku, z nowymi parami. Mogę również kontynuować stare sesje, pod tym względem jestem otwarta. Tak więc, podsumowując, mam dla was wszystkich trzy propozycje, co zrobić z naszymi gakuenowymi Walentynkami:

1. Rozpocząć event na nowo, zbierając pełną ekipę raz jeszcze, na spokojniej. Walentynki we wrześniu, będziemy najoryginalniejszym forum o Hetalii, nie sądzicie? ;D
  2. Operować wyłącznie w gronie użytkowników, którzy zadeklarowali się na samym początku eventu. Skompletować pary z graczy, którzy towarzyszyli Walentynkom od samego pomysłu. Kontynuować sesje w starym składzie.
  3. Zamknąć tematy - szczególnie te, w których użytkownicy nie mają chęci odpisywać. Chętnym sesje kontynuować.

Byłabym zobowiązana, gdybyście zadecydowali pod tym temat, co chcecie zrobić. Bo tak Walentynki wiszą, biedne i nieszczęśliwe. D:
Powrót do góry Go down
Hiszpania

Hiszpania

. : Pomidorowy pomidor
Liczba postów : 83

PisanieTemat: Re: Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D   Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D EmptySob Sie 31, 2013 2:48 pm

Mnie co prawda na Walentynkach nie było, ale kusiłaś pomidkorkami, nieładnie! chyba wolałabym nowy event. Incepcja w wydaniu Hetaliowym to ciekawa sprawa, tak przynajmniej na pomidorkowe oko ^.^
Powrót do góry Go down
Stany Zjednoczone
Admin
Stany Zjednoczone

PisanieTemat: Re: Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D   Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D EmptySob Sie 31, 2013 3:08 pm

Hiszpania napisał:
Incepcja w wydaniu Hetaliowym to ciekawa sprawa, tak przynajmniej na pomidorkowe oko ^.^
Można by to zrobić, czemu nie? ;D Wiesz, to taki pomysł rzucony tak na luźno, pod wpływem przeczytanego niedawno cross-overa, ale sama myślałam nad eventem. Ale do tego trzeba chętnych, wiesz. D:
Powrót do góry Go down
Hiszpania

Hiszpania

. : Pomidorowy pomidor
Liczba postów : 83

PisanieTemat: Re: Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D   Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D EmptySob Sie 31, 2013 3:42 pm

A, si, si, crossovery zawsze mogą cludka natchnąć c: Prawie jak pomidorki!

A tak czysto teoretycznie, kiedy byłby ten event? Muszę wiedzieć na kiedy zakupić pakiet Internetu ^.^" Wiesz, że mną jest krucho pod tym względem. Pomidorki albo Internet, to trudny wybór!
Powrót do góry Go down
Stany Zjednoczone
Admin
Stany Zjednoczone

PisanieTemat: Re: Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D   Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D EmptySob Sie 31, 2013 3:55 pm

Hiszpania napisał:
A, si, si, crossovery zawsze mogą cludka natchnąć c: Prawie jak pomidorki!
Co prawda nie wiem jak może natchnąć pomidor, ale okey ;D.
Akurat Incepcja jest świetnym filmem. Może nie powala na kolana, nie woła o bis czy coś w ten deseń, ale ma fajne uniwersum. Niby zwykłe, ale można się komuś włamać do snów! To jest godne eventu, o! Tylko trzeba jeszcze porozmawiać z administracją, byłoby łatwiej.

Hiszpania napisał:
A tak czysto teoretycznie, kiedy byłby ten event?
To zależy. Jeszcze nie do końca wiadomo, czy on w ogóle będzie. Administracja i użytkownicy decydują. Ale cieszę się, że ty chcesz już grać. Pewnie zacząłby się w połowie września, może trochu wcześniej.
Wszystko w rękach użytkowników ;D.
Powrót do góry Go down
Polska

Polska

Liczba postów : 36
Urodziny : 11/11/0966

PisanieTemat: Re: Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D   Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D EmptySob Sie 31, 2013 4:51 pm

No mnie tak jakby nie było kiedy walentynki się zaczęły. Ogólnie mi tam wisi, fajnie by było zrobić jakikolwiek event, który by dychał.
Powrót do góry Go down
Stany Zjednoczone
Admin
Stany Zjednoczone

PisanieTemat: Re: Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D   Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D EmptySob Sie 31, 2013 8:16 pm

Polska napisał:
Ogólnie mi tam wisi, fajnie by było zrobić jakikolwiek event, który by dychał.
Polać ci, cały sens tematu oddany w jednym zdaniu.

Pytanie tylko czy naprawdę jedynie 8 osób chce eventu ;D.
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D   Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D EmptySob Sie 31, 2013 8:53 pm

Oooo ja, event! Coś w stylu detektywów! Chcę być Sherlockiem! Albo panem Monkiem, ewentualnie Willem Grahamem!
Ale ta opcja pisania GMa sam ze sobą brzmi tak super, że aż kusi xDD
W sumie tam, walentynki mogą sobie być.
Pograjmy tak eventowo innymi państwami, na przykład staruchami! Antyczny event, zmiana postaci z tej okazji! : D
Tyle możliwości, że aż trudno wybrać, ja też chcę jakikolwiek event. Co będzie to będzie, chcę grać!
No i gra nawet z 8 osobami może być przecież ciekawa!
Powrót do góry Go down
Stany Zjednoczone
Admin
Stany Zjednoczone

PisanieTemat: Re: Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D   Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D EmptySob Sie 31, 2013 10:30 pm

Finlandia napisał:
Coś w stylu detektywów! Chcę być Sherlockiem!
A kto by nie chciał? ;D
Tak na poważnie, to ja spokojnie mogę rozplanować event. Jaki to się jeszcze ustali, las się nie pali, nigdzie się nie śpieszy. Sęk w tym, bym miała podporę użytkowników, osób zainteresowanych. Ale widzę, że ochota na pisanie jest, więc dobrze będzie ;D. Odzew pociesza.

Finlandia napisał:
Ale ta opcja pisania GMa sam ze sobą brzmi tak super, że aż kusi xDD
Coś tak czułam, że kursor sam się będzie w ten paragraf zapuszczał. Czułam to w kościach ;D.

Finlandia napisał:
W sumie tam, walentynki mogą sobie być.
Zapewne sam event będzie jeszcze do przedyskutowania, bo na razie, wedle ankiety, większość osób chciałaby coś nowego. Ale Walentynki we wrześniu wciąż brzmią oryginalnie.

Finlandia napisał:
Pograjmy tak eventowo innymi państwami, na przykład staruchami! Antyczny event, zmiana postaci z tej okazji! : D
Kocham cię za pamięć o starych, antycznych piernikach ;-;
Ewentualny event będzie zakładał zamianę postaci. Należy jednak pamiętać, że pierwszeństwo postaci demokratycznym nie będzie i kto pierwszy się zadeklaruje pod głównym postem, ten dostanie danego bohatera.

Finlandia napisał:
Tyle możliwości, że aż trudno wybrać, ja też chcę jakikolwiek event. Co będzie to będzie, chcę grać!
Możliwości są w cenie, propozycje również ;D.
Kto by nie chciał grać! \o/

Finlandia napisał:
Może źle się wyraziłam. Mogę grać z ośmioma osobami, dla mnie każda ekipa, to dobra ekipa. Sęk w tym, by administracja wyraziła zgodę ;D.

*Patrzy jak zabłąkany szczeniak na adminów.* Pokażcie, że nas kochacie, zgódźcie się na event.
Powrót do góry Go down
Polska

Polska

Liczba postów : 36
Urodziny : 11/11/0966

PisanieTemat: Re: Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D   Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D EmptySob Sie 31, 2013 11:08 pm

Myślę, że administracja raczej nie bedzie miała problemów nie? No bo jakby ten event nikomu nie zaszkodzi i tylko sprawi, że więcej osób będzie odwiedzało forum. Pocieszające i przyszłościowe! *stuka sądowym młotkiem o biurko* Jestem na tak >:D!
Powrót do góry Go down
Wielkopolska
Admin

. : Imperium Wielkopolski
Liczba postów : 169

PisanieTemat: Re: Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D   Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D EmptyNie Wrz 01, 2013 9:52 am

Jednak przezwyciężyłem lenistwo.

Wiem, w walentynkach udziału nie brałem i jakoś nie wyobrażam sobie uczestnictwa Przemka w czymś takim, ale... cóż, to dość charakterystyczny event, prawda? No nic...

Fin napisał:
Chętnych znajdzie się więcej.   Ludzie się znajdą. Oczywiście wiele zależy od tematyki, ale jestem pewien, że nawet jeśli komuś coś by nie pasowało - ludzie chcą grać i się przemogą. Zwłaszcza w wypadku, gdy będą mogli stać się kimś innym, ponieważ czasem charakter postaci może na coś nie pozwalać. Wtedy w sumie brak problemu.

Superhero napisał:
Tak na poważnie, to ja spokojnie mogę rozplanować event. Jaki to się jeszcze ustali, las się nie pali, nigdzie się nie śpieszy. Sęk w tym, bym miała podporę użytkowników, osób zainteresowanych.
1) Podziwiam. Naprawdę.
2) Ludzie, odezwijcie się. Nawet mi się chciało postukać w klawiaturę z tego powodu, więc nie uwierzę, że Wy nie dacie rady.

Feliks napisał:
No bo jakby ten event nikomu nie zaszkodzi i tylko sprawi, że więcej osób będzie odwiedzało forum. Pocieszające i przyszłościowe!
Nic dodać, nic ująć.

Fin napisał:
Tyle możliwości, że aż trudno wybrać, ja też chcę jakikolwiek event.
Możliwości faktycznie jest mnóstwo, ale jak na razie ludzie muszą wyrazić chęć. No i tak ogólnie administracja też mogłaby się wypowiedzieć. A gdyby ludzie chcieli, administracja by chciała, to wtedy trzeba myśleć o sprawach organizacyjnych.

Ostatnio zmieniony przez Wielkopolska dnia Nie Wrz 01, 2013 4:55 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
Zakon Liwoński
Moderator
Zakon Liwoński

. : Pruski róż
Liczba postów : 47

PisanieTemat: Re: Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D   Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D EmptyNie Wrz 01, 2013 12:04 pm

Jeśli mam być szczera - im wcześniej tym lepiej. Ten rok jest dla mnie ważny (dla Ryszarda raczej też, zwłaszcza, że ma jeszcze pracę i musi ekspercić <3) i pewnie znajdzie się jeszcze parę takich osób. To też należy wziąć pod uwagę, bo ja nie chciałabym wszystko wstrzymywać, a przyjdzie czas, że trzeba będzie ograniczyć czas na forach przynajmniej teoretycznie.
No i wiem, że Ryszard musi prymusić a szpinak by w tym pomógł, ale skoro go nie je to nie wypada zostawiać jej z tym. Oczywiście to od ciebie zależy, ale nie sądzisz, że jakaś pomoc byłaby dobra? No bo tak na jednego człowieka (zwłaszcza w takiej sytuacji) wszystko zwalać...
Na temat tego, na czym event ma się opierać na razie się nie wypowiem, mam nadzieję, Rysiu, że nie masz mi tego za złe <3 Nie chce mi się rozpisywać, a to nie jest w tej chwili najważniejsze xD
Powrót do góry Go down
Stany Zjednoczone
Admin
Stany Zjednoczone

PisanieTemat: Re: Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D   Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D EmptyNie Wrz 01, 2013 8:38 pm

Polska napisał:
Myślę, że administracja raczej nie bedzie miała problemów nie?
*Nawet świerszcz milczy*
Administracjo? D: Kochacie nas, prawda? Prawda? Dajcie użytkownikom przedwczesny gwiazdkowy prezent.

Podsumowując post Wielkopolski - myślę, że tak naprawdę większość graczy chciałaby wziąć udział w evencie. Najważniejsze są chęci, jak już było wspomniane powyżej. Bardzo się cieszę, że przezwyciężacie swoje lenistwo i poświęcacie chwilę czasu, by się tutaj wypowiedzieć. To tylko dowodzi, że mamy grupkę, która naprawdę chce pisać. Jak na razie większość ankietowanych jest za eventem, a to oznacza, że mój wewnętrzny superbohater skacze z radości. I pozdrawia wszystkich, którzy nie bali się zagłosować. To nie wybory do europarlamentu, spokojnie możecie oddawać głosy! A im większa liczba, tym większa siła przebicia. I presja na administrację. *Patrzy wymownie, macha tematem, ostatecznie nawet jest gotowa pikietować.*
Event daję wiele możliwości. Jest opcja kompletnej zmiany uniwersum, gry swoją ulubioną postacią kanoniczną. Na cokolwiek się zdecydujemy, na pewno większości przypadnie do gustu. To od nas będzie zależeć jaki event chcemy, jaki świat wybierzemy i jakich bohaterów w nim umieścimy.

Wypowiedzieli się użytkownicy, którzy nie wchodzą aż tak często na forum - wybacz Hiszpanio - a to już o czymś świadczy ;D.

Latvia napisał:
Jeśli mam być szczera - im wcześniej tym lepiej.
Też jestem tego zdania. Wakacje już za nami - przynajmniej dla co poniektórych - a zwykle pierwsze tygodnie września są na tyle przeorganizowane, że znajdzie się chwila na forum i sam event. Z drugiej strony przydałaby się też chwila na rozplanowanie wszystkiego i wysunięcie propozycji.

Latvia napisał:
No i wiem, że Ryszard musi prymusić a szpinak by w tym pomógł, ale skoro go nie je to nie wypada zostawiać jej z tym. Oczywiście to od ciebie zależy, ale nie sądzisz, że jakaś pomoc byłaby dobra? No bo tak na jednego człowieka (zwłaszcza w takiej sytuacji) wszystko zwalać...
Wszystko zależy od samego eventu, na który się zdecydujemy. Myślę, że jeśli będzie luźny, rozdzielony na oddzielne tematy - wtedy jeden MG wystarczy do poprowadzenia wszystkiego.
Oczywiście przy założeniu, że event będzie długodystansowy, poprosiłabym o pomoc. Rozplanowanie wszystkiego nie jest problemem, ale jeśli będziemy zakładali bardziej złożony event, wtedy wypadałoby pomyśleć o dodatkowym MG i samych kostkach. Wiem z doświadczenia, że na początku lepsze są sesje z krótszym scenariuszem - chociaż rozgrywki z wielowarstwowym uniwersum dają więcej możliwości i więcej posunięć, a co za tym idzie, pozwalają na dodanie różnych zdolności i okoliczności. Ale wszystko to jest ściśle zależne od propozycji eventu.

Latvia napisał:
Nie chce mi się rozpisywać, a to nie jest w tej chwili najważniejsze xD
Nope ;D.
Teraz tylko czekamy na administrację i możemy wysunąć propozycję eventu! ;D
Powrót do góry Go down
Toronto

Toronto

Liczba postów : 128
Urodziny : 01/07/1995

PisanieTemat: Re: Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D   Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D EmptyPon Wrz 02, 2013 6:13 pm

*Przyjechała z wakacji, to czas się ruszyć i coś napisać*
No więc tak... co do tamtych "Walentynek" przestałam kontynuować gdyż/albowiem/ponieważ szkoła. A właściwie dwie. Do tego dochodziły egzaminy i konkurs, i większego czasu po prostu brakowało.
Co do samego eventu hmm... jeśli chodzi o pomysły, to chętnie mogę się nimi podzielić. A trochu się ich nazbierało Co do ich realizacji, to ewentualnie coś tam mogę pomóc, czy podsunąć. Ale to też zależy od wolnego czasu - wiadomo. Ten rok szkolny na razie prezentuje się na lżejszy od poprzedniego (Alleluja!), ale "nigdy, nie mów nigdy". Co do samego uczestniczenia w fabule, cóż... zależy jaki to event będzie, ale chyba zostanę przy "telepatii" moich pomysłów. So...póki w sklepach nie pojawią się budki "TARDIS", wszystko zależy od wujka Czasu. ;D
Powrót do góry Go down
Paryż

Paryż

Liczba postów : 210
Urodziny : 14/07/1995

PisanieTemat: Re: Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D   Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D EmptyWto Wrz 03, 2013 6:32 pm

Kochani użytkownicy.
Administracja jest wzruszona waszą inicjatywą. Od jakiegoś czasu zastanawialiśmy się nad zorganizowaniem wam eventu. Tematycznie odbiegałby jednak dość mocno od naszego forum, ale to chyba nie ma dużego znaczenia. Razem z drugą adminką chciałyśmy zrobić wam imprezę w stylu krwawej rzezi z armagedonem zombie w tle, ale nie jesteśmy pewne czy by to teraz wypaliło zwłaszcza, że temat jest dość drastyczny, a wasze propozycje są równie ciekawe.
Jeśli zaś chodzi o inne eventy. Nie mamy żadnych przeciwwskazań i jesteśmy dumne, że mamy aż tak zaradnych userów, którzy sami potrafią go sobie zorganizować.

~Administratorzy Holandia&Francja
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D   Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D Empty

Powrót do góry Go down

Profilaktyczne pytanie do Walentynek... w sierpniu ;D
Powrót do góry 
Strona 1 z 1

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Gakuen Hetalia :: Walentynki-
Skocz do: